luttenberg in de ban van olympische spelen

In Luttenberg is men op de vrijdagmiddag van het Luttenbergs Feest (31 juli tot en met 3 augustus) volledig in de ban van de Olympische Spelen. In een wedstrijd met als thema de Olympisch Spelen zullen een achttal sterke mannen proberen uit te maken wie zich als sterkste man mag laten kronen. Daartoe moeten er wel een aantal bijzondere opdrachten vervuld worden, zoals het verslepen van ‘speciale stenen uit de Chinese Muur’.

Maar er is tijdens het dorpsfeest natuurlijk meer. Zo is er voor de jongste jeugd op zaterdagmorgen het kindertheater ‘De grote Apekopshow’. En op het feestterrein verzamelen zich diezelfde morgen diverse boeren met hun mooiste en schoolgewassen kalfjes. Deze worden aan een grondige inspectie onderworpen om zo uit te maken welk kalf als beste uit de bus komt.

In de middaguren worden opnieuw de spierballen getest tijdens het gatgraven. Vorig jaar traden veertig teams aan in deze strijd, waarin in twintig minuten tijd getracht wordt een zo diep mogelijk gat te graven. Diverse deelnemers zullen tot flink onder het maaiveld verdwijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.