loes markerink behoudt witte trui in giro

Loes Markerink is nog steeds de best geklasseerde jongere in de Giro Donne en heeft dus nog steeds de witte trui (Maglia Bianca) om haar schouders hangen. De Giro Donne ’08 is de Ronde van Italië voor vrouwen en geldt als een van de meest prestigieuze meerdaagse wedstrijden van het wielerseizoen. De ronde bestaat uit een proloog en acht etappes, vandaag staat de derde etappe over 122 kilometer op het programma.

Al sinds de proloog van afgelopen zaterdag rijdt Loes Markerink van Team Flexpoint in de witte trui. In die proloog, over iets meer dan een kilometer, moest ze slechts twee seconde toegeven op haar teamgenoot Mirjam Melchers. Zij is op het moment echter niet meer de leider in de Giro Donne. Ina Yoko Teutenberg uit Duitsland is de trotse bezitster van de roze leiderstrui, door onder andere de bonificatieseconden die ze tijdens de massasprints wist te behalen.

Op zondag wist Teutenberg al de eerste etappe op haar naam te schrijven, maandag herhaalde ze dat kunstje tijdens de tweede etappe. In de massaspurt klopte ze de Nederlandse Kirsten Wild, die de tweede plaats in het algemeen klassement bezet op zeven seconde achterstand. Markerink leverde pas twintig seconde in, waarmee ze op een gedeelde zesde plaats staat na drie dagen koers. En dat is knap, want er doen in totaal 119 rensters mee.

In de etappe van maandag leek het lange tijd niet aan te komen op een massasprint. Met nog tien kilometer te gaan wist een vijftal rensters namelijk een kleine voorsprong op het peloton te nemen. De ploegen van Columbia (Teutenberg) en AA Drink (Wild) lieten deze groep echter niet gaan en haalden de vluchtelingen op één kilometer van de meet weer bij. Dus kansen voor Loes Markerink om mee te sprinten voor de winst, het werd de zesde plaats.

Door het goede optreden van de Raaltese staat ze voorafgaande aan de derde etappe op dinsdag in meerdere klassementen goed geplaatst. Met de leiderstrui van het jongerenklassement (39 rensters) om de schouders, een gedeeld zesde plaats in het algemeen klassement en een zesde plek in de strijd om de puntentrui is de Giro Donne voor Markerink vooralsnog positief verlopen. Alleen een overwinning ontbreekt er eigenlijk nog aan, voordat het hooggebergte wordt opgezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.