let op voor eventuele wisseltrucs met geld

Bij het wisselen van geld met andere mensen is natuurlijk altijd al extra oplettendheid geboden. Maar de politie IJsselland krijgt de laatste tijd extra meldingen binnen over wisseltrucs met geld. Zodra iemand geld met je wil wisselen, is het nu dus zaak om extra alert te blijven, meldt de politie.

Een voorbeeld van een wisseltruc is het verhaal van een oudere man die door een buitenlandssprekende man wordt gevraagd een munstuk te wisselen. De aangesproken man wil wel helpen en opent zijn portemonnee. Wanneer de wisselaar vertrekt neemt hij genoegen met minder wisselgeld dan de waarde. Dat lijkt zo, maar tijdens het wisselen is de situatie zo gemanipuleerd dat juist de oudere man de dupe is geworden. Er blijkt meer geld uit de portefeuille te zijn verdwenen.

Een ander bekend voorval betreft geld wisselen bij ondernemers. Een alerte beroepsgroep, die zich echter wel vaak in situaties begeven waar drukte aan de kassa als afleiding kan worden aangegrepen. Bijvoorbeeld als iemand een bankbiljet wil wisselen voor kleinere coupure. Zodra diegene het wisselgeld terugkrijgt, wordt beweerd te weinig wisselgeld te hebben ontvangen. Om verwarring te scheppen toont men een ander bankbiljet van minder waarde in de hoop daarna dubbel wisselgeld te ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.