kwiek heeft na aankopen de selectie rond

Rond handbalvereniging Gibo Groep Kwiek was het lange tijd wat stilletjes, maar daar is nu verandering ingekomen. De Raater eredivsionist heeft zich namelijk versterkt met twee nieuwe speelsters en daarmee lijkt de selectie voor het seizoen 2008-2009 compleet. Roos van Breukelen van E&O uit Emmen en de Japanse Hisayo Taniguchi zijn de nieuwe namen.

Taniguchi gaat hoe dan ook opvallen in de Nederlandse eredivisie. Niet alleen door haar nationaliteit en prestaties, maar ook door haar lengte. Maar ze is natuurlijk gehaald op basis van haar kwaliteiten. Ze komt sinds 2000 onafgebroken uit voor het Japanse nationale team en ze heeft in Duitsland gespeeld voor BVB 09 Dortmund en HC Reisa. Ze heeft haar sporen dus al wel degelijk verdiend. Als internationaal ervaren cirkelspeelster zal ze van toegevoegde waarde voor het team zijn, zo verwachten ze bij Kwiek.

Van Breukelen keert met deze transfer terug op het oude nest. Zij heeft enkele jaren in de jeugd van Kwiek gespeeld. De afgelopen jaren heeft zij zich sterk ontwikkeld op de Handbal Academie en heeft veel ervaring opgedaan in Emmen. Met name haar aanvallende kwaliteiten als opbouwster en binding met de vereniging kunnen van grote waarde worden voor de Raalter handbalvereniging.

Kwiek kijkt met veel vertrouwen naar het nieuwe seizoen. Naast deze aankopen is ook keepster Karin Roescher gebleven en dat geeft veel vertrouwen. De selectie start op 29 juli met de voorbereiding. Op woensdag 20 augustus is om 19.10 uur in Tijenraan de officiële teampresentatie. Om 19.30 wordt er vervolgens een wedstrijd gespeeld tegen Horsens HK uit Denemarken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.