kunstwerk van lowlands naar het nijenhuis

In de tuin van Museum de Fundatie, bij Kasteel Het Nijenhuis, verschijnt binnenkort een wonderlijk bouwwerk van zo’n tien meter hoog. Het gaat om het kunstwerk ‘PROLONG’ van de kunstenaars Heringa en Van Kalsbeek.

Hoe het kunstwerk eruit ziet is nog een verassing. ‘PROLONG’ is voor het eerst te zien op het festival Lowlands, dat op 15, 16 en 17 augustus wordt gehouden in Biddinghuizen. Het kunstwerk zal daar als vervanger dienen van het meetingpoint ‘Kaap de Lage Landen’, voor de komende drie jaar. In de tussentijd – tussen de jaarlijkse edities van Lowlands door – wordt het kunstwerk in de tuin bij Het Nijenhuis geplaatst.

“De makers Heringa en Van Kalsbeek zijn kunstenaars die befaamd zijn om het gebruik van bizarre materialen voor en in hun kleurrijke beelden. Dus verwacht van ‘PROLONG’ vooral het onverwachte. Grillig gevormd en organisch van aard, wat inhoudt dat het kunstwerk er elk jaar weer anders uitziet. Hóe? Wie het weet is een profeet”, aldus de organisatie van Lowlands.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.