kunstpunt zoekt sponsoren voor doorstart

Het pand aan de Wilhelminastraat 10 in Dalfsen is geschikt voor de doorstart van Galerie het Kunstpunt, maar is voorlopig te duur. “Het pand is beschikbaar en de exposanten zijn er helemaal klaar voor, maar we zijn er helaas nog niet in geslaagd om tijdig de benodigde sponsoren te vinden”, aldus Wim Flapper, voorzitter van de Stichting Kunst om Dalfsen – werkgroep Galerie het Kunstpunt. “Reden voor uitstel, maar niet voor afstel.”

Galerie het Kunstpunt zat eerst drie maanden in het pand aan de Prinsenstraat 14. Op basis van een evaluatie daarvan is gezocht naar de mogelijkheden voor een doorstart, waarvoor het pand aan de Wilhelminastraat een uitstekende locatie is. Er zijn genoeg amateur kunstenaars in de regio die de galerie constant kunnen bezetten. Het is verdienstelijk werk dat men graag wil tonen aan publiek, alleen zijn de kosten voorlopig nog te hoog.

De Stichting Kunst om Dalfsen had het idee om tien sponsoren te zoeken die maandelijks een bijdrage leveren in de kosten die nodig zijn voor de huur van het pand aan de Wilhelminastraat 10. De stichting kan dat pand namelijk tot 1 juli 2009 huren om een succesvolle doorstart te maken voor Galerie het Kunstpunt. Veel potentiële sponsoren zijn benaderd, maar de benodigde tien zijn nog niet binnen. Om die kosten op de exposanten te verhalen is geen optie, want zij leveren allen al een aanzienlijke bijdrage.

Wanneer de financiën rond zijn, dan zal de galerie weer worden voortgezet. Dat betekent dat er telkens voor een periode van vier weken ruimte wordt geboden aan drie kunstenaars. De galerie zal iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend zijn. Op vrijdagavond is de galerie ook geopend van 19.00 tot 21.00 uur.

Voor informatie over het exposeren in de galerie kunt je terecht bij met Martha Frets (0529-434308) of Annet Jonker (0529-432103). Voor informatie over sponsoring moet je bellen met Wim Flapper op telefoonnummer 0529-432490.