komend weekend drukke wegen verwacht

De meeste mensen in Nederland genieten van hun welverdiende vakantie. Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje zijn zoals elk jaar weer populaire vakantiebestemmingen. Ook Turkije zit daar sinds dit jaar bij, maar die zorgt niet voor drukke wegen. De traditionele vakantiebestemmingen doen dat wel. De ANWB verwacht dit weekend en vooral voor zaterdag veel vertraging op de Europese wegen.

Dit weekend gaan er volgens de verkeersinlichtingendienst liefst 750.000 Nederlanders op weg en daarvan reizen er 425.000 naar het buitenland. Op de Nederlandse wegen gaat de vertraging en het aantal files nog wel meevallen, maar in het buitenland zal dat anders zijn.

De routes door de Franse en Zwitserse Alpen worden de grote knelpunten voor het verkeer. De verwachting is dat de wachttijden voor de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland en de Tauerntunnel in Oostenrijk enorm zullen oplopen. Je moet hier denken aan vertragingen tot wel vier uur. In België worden files verwacht op de belangrijkste weg naar de kust: De E40 van Brussel richting Oostende. In Frankrijk en Duitsland worden op de routes naar het zuiden files verwacht.

Aankomend weekend is zeer waarschijnlijk niet het drukste weekend. De extreme drukte barst pas halverwege juli los. Dan komen de traditionele zwarte zaterdagen ook weer tevoorschijn als gevolg van de bouwvakvakantie.

Wie minder last heeft van de file is de motorrijder. Wat veel mensen niet weten is dat het voor hen is toegestaan om op een verantwoordelijke manier tussen de auto’s door te rijden. Dit mag al sinds 1991, en in het belang van zijn of haar eigen veiligheid. Zonder kreukelzones, bumpers en airbags is een motorrijder die achter een rij auto’s staat opgesteld namelijk zeer kwetsbaar bij kop-staart-botsingen. Wanneer de coureur tussen de file doorrijdt is de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.