Home / archiefcentraal / kitcars doorkruisen het sallandse landschap

kitcars doorkruisen het sallandse landschap

Bij Café Restaurant De Molenhoek in Heeten komen zondag 27 juli minimaal 25 kitcars bij elkaar. De ‘2CV Kitcarclub’ strijkt daar neer voor de eerste Sallandse Heuvelrugroute. Wie een foto wil schieten van deze auto’s of een praatje met iemand van de organisatie wil maken, moet tussen 10.00 en 11.00 uur bij het restaurant zijn.

Vanaf 11.00 uur vertrekken de kitcars vervolgens voor een tocht van honderd kilometer, die onder andere over de Holterberg, Noetselerberg en Lemelerberg gaat. Via onder andere Dalfsen en Heino wordt er weer naar Heeten teruggekeerd.

De 2CV Kitcarclub is een vereniging van eigenaren van kitcars (bouwpakketauto’s), die gebouwd zijn op basis van de A-modellen van de Citroën 2CV. De kitcars zijn van verschillende modellen, zoals Le Patron, Burton, Lomax en Cygnus. Ze hebben allen een persoonlijk tintje, omdat de details naar eigen ontwerp kunnen worden ingevuld. Er is altijd veel belangstelling voor de kitcartours, zoals bij de Stoppelhaenerit in 2007 ook bleek.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.