hoge nood in de trein gaat probleem worden

Hoge nood in de trein? Dat kan in het vervolg wel eens een probleem worden. De Nederlandse Spoorwegen en ProRail willen namelijk het aantal toiletten in treinen en op stations aanzienlijk verminderen. In nieuwe stoptreinen komt geen toilet. Onze Man, die regelmatig met de trein reist, vindt het eigenlijk maar niets. En daarbij staat hij niet alleen.

Treinreizigers eisen dat de twee bedrijven terugkomen op het voorstel om de toiletten in het openbaar vervoer tot taboe te bombarderen. Minder validen en mensen met een zwakke blaas staan voorop in de protesten. Want voor die mensen is het best lastig om de (lange) treinzit van Enschede naar Zwolle met hoge nood vol te houden. Op stations in Raalte en Heino kunnen zij ondertussen ook niet terecht.

Overigens is daar wel weer iets op gevonden. De 64-jarige Hennie van de Laan uit Oegstgeest, al ruim 40 jaar chronisch blaaspatiënt, is furieus op het spoorwegbedrijf. Zij kwam onlangs letterlijk in hoge nood te zetten, maar heeft inmiddels een oplossing. Ze kreeg het advies maar een plastic zakje te gebruiken om voortaan in een overvolle stoptrein haar behoefte te doen… Nee, Onze Man vindt het eigenlijk maar niets!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.