Home / archiefcentraal / hoe is het leven nou na het rookverbod

hoe is het leven nou na het rookverbod

Zoals verwacht is het rookverbod eigenlijk heel stilletjes Nederland ingeslopen. Er worden geen boetes uitgedeeld en ook waarschuwingen zijn een zeldzaamheid. Nu we toch niet meer terug kunnen, nemen rokers massaal het besluit te stoppen met roken.

Het aantal mensen dat is gestopt met roken was in mei en juni drie maal zoveel dan normaal. In de genoemde periode hebben 600.000 rokers besloten om te stoppen. Nog eens een miljoen heeft zich voorgenomen om nog voor het einde van het jaar te stoppen. Het groeiend aantal stoppers heeft te maken met de hogere accijnzen en het rookverbod, dat in de horeca per 1 juli geldt. Ook de ‘stoppen-met-roken-campagne’ heeft bijgedragen.

Salland Centraal is benieuwd naar verhalen van kroeglopers en stoppers. Hoe pakt het rookverbod uit? Is het nog wel gezellig in de kroeg? Of is het juist gezelliger geworden? Ben je gestopt? Hoe is het met de ontwenningsverschijnselen? Stuur ons een e-mail met je verhaal, of reageer hieronder op de daarvoor bestemde ruimte.

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.