hevo houdt nieuw libero buitentoernooi

Ruim veertig jaar heeft de Heinose volleybalvereniging Hevo een buitentoernooi gehad, tot enkele jaren geleden. Een aantal oudgedienden van de volleybalclub hebben nu de handen ineen geslagen om een nieuw buitentoernooi op te zetten, onder een andere naam en uiteraard in een nieuw jasje. Op 16 augustus 2008 hoopt de groep enthousiaste volleyballers van start te gaan met het eerste Libero Buitentoernooi.

De titel van het toernooi verklapt al veel over de speelwijze van de deelnemende teams. Er wordt namelijk gespeeld in teams van vier personen, met een verplichte libero. Dat is een speler die in het achterveld vrij ingewisseld mag worden voor iedere andere speler, maar een libero mag bijvoorbeeld geen bovenhandse set-up geven worden in de aanvalszone. Omdat in het hedendaagse volleybal al veel teams met een libero spelen leek het de organisatie een goed idee om een toernooi te starten waarbij de libero centraal staat.

De inschrijftermijn voor het toernooi sluit op maandag 28 juli. De deelnemende teams kunnen overnachten bij Summercamp de Schaarshoek, bekend van de internationale jeugdtoernooien die regelmatig bij Hevo worden georganiseerd.

Hevo gaat overigens verder zonder voorzitter Simon Butink. Hem was al langere tijd duidelijk dat het hebben van een eigen adviesbureau moeilijk te combineren met de functie van voorzitter van een volleybalvereniging. “Erg jammer dat ik tot de conclusie ben gekomen dat ik onvoldoende tijd heb vrij kunnen maken om het voorzitterschap te vervullen,” zegt Butink, “maar ik moet mijn eigen zaak (en gezin) tóch voor laten gaan.” Wie de nieuwe voorzitter wordt van de Heinose vereniging is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.