heinoers maken bezwaar tegen hoogbouw

Hoe moeten we daar nu bezwaar tegen maken? Hoe gaat dat in zijn werk? Bewoners van de Canadastraat en de Dorpsstraat in Heino maken zich ernstig zorgen over nieuwbouwplannen in hun omgeving. Woensdag stonden er ineens weer aanvragen voor bouwvergunningen in de krant.

De bouwplannen zijn groot in omvang en talrijk in aantal. Want het gaat om het voormalige Bistro-terrein aan de Canadastraat, om nieuwbouw ter hoogte van Broeken Binkie aan diezelfde straat en om nieuwbouw van de vroegere garage Dijk aan de Dorpsstraat.

“We gaan zeker bezwaar maken tegen de bouwplannen”, aldus een buurtbewoner. “Nog niet eens zo zeer om de nieuwbouw zelf, maar om de hoogte van de gebouwen. We zijn namelijk bang dat het dorpse karakter verloren gaat als de plannen doorgaan.” Dat bezwaar maken wel kan helpen, zo bewijzen de plannen voor de voormalige Bistro. Tegen eerdere plannen is bezwaar gemaakt. Op de tekeningen die nu ter inzage zijn gelegd staan minder hoge appartementen getekend.

Maar dan de vraag hoe je bezwaar moet maken. “Wij als burgers weten dat allemaal zo maar niet”, aldus Heinose buurtbewoners. “Welke procedures zijn er mogelijk? Het wordt nu zomaar even gepubliceerd in de krant, maar veel mensen weten van toeten noch blazen wat ze daar mee moeten. En daarbij, lekker getimed, zo kort voor de vakantie. De meeste mensen zien het niet eens.”

Een klacht indienen is eigenlijk heel simpel. Je belt de gemeente en vraagt tekst en uitleg. Die krijg je dan uitgebreid. Sterker nog, als je slecht voorgelicht wordt, kan dat in hoger beroep reden zijn voor de Raad van State de verleende bouwvergunning weer in te trekken wegens slechte voorlichting.

Voor een klacht – ze noemen dat tegenwoordig zienswijzen, met als gevolg dat de burger er nog minder van snapt – heb je veertien dagen de tijd. Die gaat in vanaf het moment dat de aanvraag in het Weekblad voor Salland publiceerd is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.