heino zeer geliefd bij luchtballonvaarders

Het is druk boven Heino. Niet met vogels of zweefvliegtuigen, maar met luchtballonnen. Op ongeveer honderd meter afstand van de plek waar afgelopen weekend een luchtballon landde, daar ging er maandagavond weer een naar de grond. Bewust en met toestemming van de landeigenaren. De weilanden in Heino blijken dus uitstekend landingsplaatsen voor de ballonvaarders. Maar ook vele ballonnen lieten Heino links liggen.

Het verhaal van de vaarder die zijn ballon zaterdagavond tegen de klok van tien uur aan de grond zette is het mooiste. De ballon was vanaf Nunspeet opgestegen en werd door een stoet aan auto’s gevolgd tot aan Heino. Je moet er wat voor over hebben, om je moeder een mooi verjaardagscadeau te geven. Ter ere van haar tachtigste verjaardag kreeg de dame de betreffende ballonvaart aangeboden, en die eindigde in Heino. “Een prachtig cadeau!”

Eenmaal geland moest de ballon natuurlijk worden opgeruimd. Nog een beste klus, want het hele gevaarte moest naar de rand van het weiland worden getild, waar de auto’s stonden gestald. Heino blijkt een aantrekkingskracht te bezitten voor het landen van luchtballonnen. Dus wie de komende dagen dus niets te doen heeft moet maar eens rondfietsen in de omgeving van Heino, er zullen ongetwijfeld meer ballonnen naar beneden komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.