Home / archiefcentraal / grootse prestatie karin roescher als coach

grootse prestatie karin roescher als coach

Vrijwel iedereen kent Karin Roescher als succesvol keepster van Kwiek. Maar tijdens het grootste handbaltoernooi van de wereld – de Partille Cup in Götenborg in Zweden – bewees ze over veel meer kwaliteiten te beschikken. De Raaltese coachte haar team naar ongekende hoogten.

Karin is keeperstrainster bij de Selectie Oost van de Nederlandse handbalbond. Vier teams daarvan, onder leiding van Frits van der Vegt, reisden richting Zweden. Karin Roescher werd coach van het team ‘jong’ (meiden uit het geboortejaar 1994/’95), samen met Kelly van der Giesen. Een gouden duo, zo bleek later.

De Partillecup is niet zomaar een toernooi. In 1963 werd er voor het eerst gespeeld en in dat jaar namen veertig teams uit acht verschillende landen daar aan deel. Inmiddels is het toernooi uitgegroeid tot de grootste ter wereld met liefst 950 teams. Die spelen allemaal op kunstgras, op een complex met liefst vijftig kunstgrasvelden! Uit de hele wereld komen teams uitwaaien (84 landen) en het is een handbalfeest dat zijn weerga niet kent. Een compleet handbaldorp wordt elk jaar weer uit de grond gestampt.

Presteren op zo’n mooi en groot evenement is als een droom die werkelijkheid werd voor Karin Roescher. In de poule speelde haar team vijf wedstrijden, waarvan er één in een gelijkspel eindigde en twee gewonnen werden. Hierdoor kwamen ze in de ‘B-finale’. Bij verlies konden de dames naar huis, maar dat gebeurde niet.

Op zaterdag werd er knap twee keer gewonnen. En op zondag deed de ploeg die prestatie nog eens dunnetjes over. Weer werd er twee keer aan het langste eind getrokken! Op naar de finale! Hierin was het beste team uit Denemarken helaas net iets te sterk, hoewel er door de Nederlanders erg goed gespeeld werd. Het werd dus een nederlaag met opgeheven hoofd.

Overigens hebben de andere Nederlandse teams het ook redelijk gedaan. Namens Kwiek deden Myrthe Schoenaker, Marinda Stigt, Rosanne Blankhorst, Ilone Bloo en Roos Nijboer (zij was echter wel geblesseerd) mee aan het toernooi. Loren voor ’t Hekke deed niet mee omdat ze met Jong Nederland in Frankrijk zat. Zij mocht tijdens de tweede wedstrijd haar eerste speelminuten maken en speelde volgens de kenners goed.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.