gevaarlijk beton in olst blijft gewoon liggen

Commentaar – Betonblokken langs de Rijksstraatweg in Olst zijn veel te gevaarlijk, vinden buurtbewoners. Maar de gemeente Olst-Wijhe en de provincie Overijssel willen er nog niet aan die rare obstakels te verwijderen. Wel hebben beide partijen een mooi persbericht opgesteld. ‘We gaan nog maar eens praten met de klagers’ kun je er uit lezen. ‘Want communiceren vinden we zo belangrijk’.

Vorige week namen de hoge heren een kijkje op de plek des onheils. Het persbericht: “Of er nog veranderingen of aanvullende maatregelen nodig zijn zal na een vervolgoverleg met alle betrokken partijen duidelijk moeten worden. De gemeente en de provincie vinden een goede communicatie met betrokken aanwonenden erg belangrijk. Daarom zal er speciaal voor deze groep nog een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. Alle bewoners ontvangen hiervoor binnenkort een persoonlijke uitnodiging.”

Tja.

Bewoners trokken aan de bel toen ze betonblokken zagen. Hoe ze zo stom konden zijn dergelijke gevaarlijke obstakels op de weg te leggen. ‘Goh’, zei de gemeente, ‘we hadden ze nog zo ingelicht.’ Het persbericht: “Ondanks de uitgebreide informatie die voorafgaand aan de werkzaamheden heeft plaatsgevonden zijn vooral aanwonenden niet gelukkig met de nieuwe inrichting. Vooral de positie die fietsers hebben gekregen baart hen zorgen. De gemeente en de provincie delen de intentie om een zo veilig mogelijke situatie voor alle weggebruikers te creëren.”

Gemeente en provincie onderkennen trouwens dat je van een tekening aan de wand op een informatieavond niet altijd alles af kunt lezen. “Nu zichtbaar is geworden hoe het er in de praktijk uitziet komen er vragen en opmerkingen van burgers. Vooral over de positie van fietsers.”

Eerst het werk maar afmaken, vinden gemeente en provincie. Dan maar weer eens verder kijken. Overigens gaan ze daarbij vooral in op snelheid van de auto’s in plaats van het gevaar voor fietsers die vanwege dat beton niet aan de kant kunnen komen. “Zo komen er in beide richtingen nog snelheidsindicatieborden, met daaronder de aanwijzing dat ook fietsers gebruik maken van de rijbaan. In het verleden werd de snelheid van passerende auto’s continue gemeten. Deze metingen worden ook nu gedaan, zodat een vergelijk kan worden gemaakt met de oude situatie.”

Nog een keertje weer praten. De bewoners in Olst-Wijhe zullen er wel zin in hebben. Laten we hopen dat er intussen niet iemand naar over dat beton komt te vallen. Want als het kalf verdronken is, dan weten ze bij de provincie niet hoe snel ze die rotdingen van beton moeten verwijderen.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.