Home / archiefcentraal / geen fraude bij european care hotel

geen fraude bij european care hotel

De Zwolse rechtbank heeft donderdag het European Care Hotel in Heino en zijn directeur vrijgesproken van gesjoemel met overheidsgeld. De rechtbank vindt dat er geen bewijs voor is.

Het Openbaar Ministerie wil nu eerst het vonnis bestuderen, voordat besloten wordt om in hoger beroep te gaan. Het OM dacht lange tijd dat het hotel ten onrechte 1,8 miljoen euro aan overheidsgeld had gekregen. De instelling heeft dat altijd ontkent. Tegen de directeur werd desondanks een celstraf van een jaar geëist en tegen het zorghotel een boete van 200.000 euro.

Na de uitspraak van de rechter gaf de directeur in een interview op RTV Oost aan erg verheugd en blij te zijn. “De rechtspraak zegeviert. We hebben lange tijd onder veel druk gestaan en veel machteloosheid gevoeld, maar daar is nu een einde aan gekomen. Ik heb altijd vertrouwen gehad in de rechtspraak en dat gevoel is nu gerechtvaardigd.”

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.