formido eigenaar neemt welkoop raalte over

Wilfried Akkersdijk, eigenaar van Formido Raalte, heeft de Raalter vestiging van Welkoop gekocht van eigenaar Herman Smale. Akkersdijk verstevigt daarmee niet alleen zijn marktaandeel in de regio, ook breidt hij zijn assortiment flink uit. Hoewel Welkoop en Formido – die als twee afzonderlijke BV’s blijven opereren – veel overeenkomsten hebben in het productaanbod, vullen zij elkaar ook prima aan. De sleuteloverdracht is op 9 augustus.

De Formido is sinds 1980 in Raalte gevestigd en sinds die tijd al flink gegroeid. In 1996 is het bedrijf een pilotonderneming geworden als grootste Formido van Nederland. Dit maakt dat Formido Raalte een voorbeeldfunctie is voor het hele land. De Welkoop zit al dertig jaar in Raalte en is sinds vorig jaar in handen van Herman Smale. Door gezondheidsredenen zag hij zich echter genoodzaakt om de zaak van de hand te doen aan de Formido-directeur.

Akkersdijk: “Dat betekent natuurlijk niet dat er sprake is van een fusie tussen Formido en de Welkoop. We blijven als twee afzonderlijke BV’s opereren, die beide ook zelf hun hoofd boven water moeten zien te houden. Twan Smale, de zoon van Herman, wordt de bedrijfsleider bij Welkoop en zal de zaak voorlopig gewoon runnen zoals het nu ook gerund wordt. Edwin Schrijver was al vestigingsmanager bij de Formido, daar verandert niets aan.”

Maar wat verandert er dan wel? “Nou, eigenlijk helemaal niet zo veel”, vertelt Akkersdijk. “Persoonlijk vindt ik de laagdrempeligheid van de Welkoop een erg positief punt, net als de locatie waarop het zich in Raalte bevindt. Men stapt daar snel naar binnen en dat wil ik graag zo houden. Verder zie ik erg veel voordelen in het productaanbod. Producten die bij de Formido niet zo goed lopen maar wel bij de Welkoop, die kan ik bij de Formido afstoten. En omgekeerd!”

Verder toont Akkersdijk zich erg content met een vergunning die hem tegen oudjaar goed van pas lijkt te komen. “De Formido heeft inmiddels geen vergunning meer om vuurwerk te verkopen, iets dat we vroeger altijd hebben gedaan. De Welkoop heeft die vergunning wel, dus de vuurwerkverkoop kan ik vanaf dit jaar weer gaan oppakken. En daar ben ik natuurlijk zeer blij mee!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.