Home / archiefcentraal / fietsers profiteren van het mooie weer

fietsers profiteren van het mooie weer

Veel fietsliefhebbers hebben donderdag optimaal geprofiteerd van het mooie weer. Zo ook een groep van de Heinose fietsclub Heikera. De fietsers maakten een rit van vijftig kilometer, waarbij rivier De Regge centraal stond. Vrijwel iedereen genoot van de mooie omgeving en de zon.

Flip Jonkman fietste natuurlijk ook mee. “We koersten eerst richting Archem”, zo vertelt hij, “daar lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Prachtige boerderijen in een schitterend glooiend landschap.” Bij de ‘Nieuwe Brug’ werd er gestopt. “Eén van de trouwe deelnemers was 65 jaar geworden. En daarom was er lekkere appelgebak, met een bakje koffie.”

De terugweg verliep voorspoedig. “We hadden de wind mee, dus het ging allemaal erg snel. We gingen onder meer via het nieuwe fietspad langs het Overijssels Kanaal. Vanaf de Kluunbrug werd de kortste weg richting Heino genomen om de vijftig kilometer vol te maken.”

Wie de komende tijd ook nog zin heeft om in groepsverband te fietsen, dan is de Stoppelveldrit vanuit Raalte op zondag 24 augustus volgens Flip jonkman een aanrader. En hij heeft nog een andere fietstip: “De fietsroute ‘Rond Heino’ met een lengte van ongeveer 34 kilometer. Alle landgoederen binnen de voormalige gemeentegrens van Heino passeren hierbij de revue.” Bij de VVV in Heino kun je de beschrijving van de route krijgen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.