extra restauratiegeld voor molen in welsum

Molens horen een beetje bij Nederland. Daarom is het hoog tijd dat vele molens in ons land opgeknapt worden, gezien de soms erbarmelijke staat van deze cultuurmonumenten. Daarom stelt minister Ronald Plasterk elf miljoen euro aan beschikkingen uit aan eigenaren of vertegenwoordigers van 85 molens. Zij kampen allemaal met bovengemiddelde restauratieachterstanden van tenminste dertig procent.

In totaal staan er 1250 molens in Nederland, waarvan de meeste in Zuid-Holland staan. Overijssel kent er niet zoveel, maar zij pikken ook een graantje mee van de subsidiestapel van Plasterk. Van de molens in Overijssel krijgt molen ‘De Passiebloem’ in Zwolle 90.000 euro en de molen ‘Houdt Braef Stant’ in Welsum liefst 140.000 euro. De molen in Hoonhorst (Fakkert) had ook om extra geld gevraagd, maar heeft niets gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.