druk druk druk op de europese wegen

De Algemene Nederlandse Wielrijders Bond (ANWB) verwacht zaterdag veel vertraging op de Europese wegen. In België is het vrijdag een feestdag in Vlaanderen en in Frankrijk wordt maandag de nationale feestdag ‘quatorze juillet’ gevierd. Dé gelegenheid voor een lang weekend weg. Bovendien start vrijdag de bouwvak in België.

Op de Nederlandse wegen worden weinig problemen verwacht, ondanks dat dit weekend ongeveer een miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Ongeveer 550.000 vakantiegangers gaan naar het buitenland, de rest blijft in eigen land.

Het klinkt logisch dat de wegen naar het zuiden toe in Europa vooral drukbevolkt zullen zijn. Bijvoorbeeld richting de Spaanse grens in Frankrijk. In Duitsland begint de schoolvakantie in het noorden en oosten en is het ook druk op de wegen, alleen dan vooral in het noorden bij Hamburg. Maar ook het in het zuiden worden file’s verwacht München. In Zwitserland is het druk voor de Sint Gotthardtunnel en in Oostenrijk voor de Tauerntunnel. Voor verdere prognoses voor het weekend kun je hier klikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.