drostenkampvijver eind deze zomer schoon

Zoals het er nu naar uitziet wordt er maandag 11 augustus gestart met de schoonmaak van de bodem van de Drostenkampvijver in Raalte. Een groot deel van het vrijkomende slib wordt afgevoerd. En een deel van het slib wordt verwerkt in het park in de buurt van het nieuwe bergbezinkbassin.

Het bergbezinkbassin is gebouwd om vervuiling van het oppervlaktewater door rioolwater te voorkomen. De bouwwerkzaamheden van het bassin zijn inmiddels afgerond. In de komende maanden worden de benodigde installaties in het bassin aangebracht. De bedoeling is dat het bassin voor het einde van het jaar functioneert.

Aangezien er in de vijver behoorlijk veel vis aanwezig is, heeft de gemeente samen met de plaatselijke hengelsportvereniging en de Hengelsportfederatie Oost Nederland een plan uitgewerkt. Het doel hiervan is om vissterfte tijdens de opschoonwerkzaamheden van de vijver te voorkomen. De genoemde partijen blijven voor en tijdens de uitvoering dan ook betrokken bij het project.

Zodra de bodem van de vijver is schoongemaakt, is de aandacht gevestigd op uitbreiding van de vijver en het afwerken van het park. Het weghalen van het slib duurt tot ongeveer halverwege september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.