drempels zijn voor ons een regelrechte ramp

In Heeten is net een nieuw centrum gerealiseerd. Wat opvalt? Het hoge aantal drempels. Zo heel bijzonder is dat eigenlijk ook weer niet, want in heel Salland liggen veel verhogingen op de weg. Een doorn in het oog van veel taxichauffeurs in de regio. Zo ook bij Hetty Overmars van TCR Raalte: “Rampzalig. Zo kan het echt niet langer. Het werk is niet leuk meer.”

En Hetty is niet de enige die er zo over denkt. “Ik spreek namens 99,9 procent van mijn collega’s”, zegt ze. “Je kunt vrijwel nergens meer fatsoenlijk rijden. Overal liggen drempels, het is een ware ‘kriem’ aan het worden. Bij TCR Raalte hebben we ondertussen allemaal last van ‘drempelvrees’.”

Het lijkt eigenlijk heel redelijk. Een drempel zorgt ervoor dat een automobilist zijn gas terugneemt en dus rustiger rijdt. Daardoor neemt de veiligheid toe. Maar Hetty is het daar niet mee eens: “Mensen gaan plotseling op de rem staan en moeten daarna weer gas geven. Daardoor zijn ze meer met het schakelen bezig dan met opletten. Bovendien zijn veel drempels overbodig. In Heeten mag je dertig kilometer per uur rijden en dat is een rustig en normaal tempo. Dan is het niet nodig om nog een drempel in de weg te realiseren, omdat je dan nóg rustiger moet rijden.”

Behalve het feit dat de veiligheid niet verhoogd wordt, stoort Hetty, die net buiten Raalte woont, zich aan nog iets. “Wij moeten allerlei milieuvriendelijk materiaal in huis halen met het oog op een goed klimaat. En zo’n drempel? Dat is absoluut niet milieuvriendelijk. Remmen, terugschakelen, vervolgens weer gas en schakelen…”

Het meeste medelijden heeft de taxichauffeur met invaliden. “Die kan ik niet meer normaal vervoeren. Ze knallen de hele tijd heen en weer.” Maar ook voor haarzelf is het zo geen doen meer. “Ik heb een hernia en elke hobbel voel ik dan weer opnieuw. Voor veel taxichauffeurs gaat door de drempels de lol er echt vanaf.”

“Er lijkt geen houden aan. De drempels op de Luttenbergerweg zijn er net weer bijgekomen. Behalve dat ze overbodig zijn, leveren ze ook nog eens gevaarlijke situaties op en is het wachten op het eerste ongeluk. En als ik straks niet meer kan werken door de drempels en mijn hernia, dan ga ik geen geld vragen bij TCR Raalte. Dan ga ik naar de gemeente. En dan kunnen we hier nog wel eens Amerikaanse toestanden krijgen”, lacht ze.

Hetty Overmars geeft aan dat ze benieuwd is hoe anderen over drempels denken. Ben je het met haar eens of overdrijft ze een beetje? Zij en wij kijken uit naar de reacties, dus heb je een mening over dit onderwerp, laat je dan horen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.