diny jansman kiekt uitvliegen ooievaarsjong

De aanhouder wint. Diny Jansman is al een hele tijd bezig om het moment suprême op foto vast te leggen. Maar zonder resultaat. Maandagmorgen werd haar geduld beloond, want ze legde het uitvliegen van een ooiervaarsjonkie vast. “En ook nog eens met prooi”, vertelt Jansman blij.

“Al vanaf Pinksterdag fotografeer ik het ooievaarsnest met zes jonkies. Vervolgens werd er één afgestoten en bleven er nog vijf over. Dit bleek uiteindelijk nog te veel om voor alle vijf voer aan te slepen. Uiteindelijk zijn er drie overgebleven”, zo geeft ze aan.

Echt als een verrassing komt het uitvliegen niet. Het was alleen de vraag wanneer dat ging gebeuren. “Maandagmorgen had ik geluk op een goed tijdstip op een goede plek te zijn om dit mooie tafereel vast te kunnen leggen”, sluit Jansman af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.