Home / archiefcentraal / de lekkerste haring haal je niet in salland

de lekkerste haring haal je niet in salland

Raalte mag dan sinds 2007 wel pronken met de veiling van het tweede haringvaatje ‘Hollandse Nieuwe’, het dorp heeft kennelijk geen goede visboer die de haring ook verkoopt. Op de jaarlijkse haringtest van het AD, die zaterdag is gepresenteerd, komt de plaatsnaam Raalte niet voor. Sowieso is het lastig een goed visje te krijgen in Salland, want alleen een visboer uit Dalfsen vinden we terug op de lijst.

Het is even zoeken, maar op plek 71 komen we Visspeciaalzaak Dalfijn, gevestigd aan het Kerkplein 1 in Dalfsen, tegen. Deze visboer is beoordeeld met een onvoldoende en de kritiek liegt er niet om. Volgens rapporteurs van het AD heeft de vis er een pisbakkenlucht. Ook is de kleur van de vis niet goed, smaakt het naar nat karton, is het te vet en wordt het op het oog ongekoeld bewaard. Wel een leuke naam, Dalfijn, besluit de rapporteur.

Lees ook

Mooie opbrengst Lionsclub Raalte voor Strijd van Salland

RAALTE – Lionsclub Raalte heeft 14.370 euro overhandigd aan de Strijd van Salland. De serviceclub …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.