dahliakoorts komt op stoom in lemelerveld

In Lemelerveld wordt deze dagen vooral over dahlia’s gesproken. Hoe is het met de bloemen? Dat is de vraag die een groot deel van de ongeveer 1.000 bloemenplakkers bezighoudt. “Nou met de dahlia’s gaat het goed”, vertelt Ina Morrenhof van de bloemencommissie.

“Mede vanwege het zomerse weer deze dagen is het bloemenaanbod ruim voldoende en van uitstekende kwaliteit. De water en de warmte zorgen voor een goede oogst. De wagenbouwers krijgen de bloemen in de kleuren waarom ze gevraagd hebben. En dat zorgt ervoor dat de corsowagens precies zo gebouwd en gekleurd kunnen worden zoals de ontwerpers bedacht hebben”, aldus Ina Morrenhof, die samen met Janneke Vasse de bloemencommissie vormt voor het dahliacorso.

Op zaterdagavond komt de eerste dahliaoogst binnen uit Lichtenvoorde. Vanaf zondag wordt vanuit andere corsoplaatsen geleverd. In Lemelerveld wordt op zondagmiddag 13.00 uur (na de tentdienst) begonnen met de pluk. “Het is plezierig als het dan droog is, want dat scheelt een boel werk in de verwerking van de dahlia’s. Op zondag, maandag en dinsdag worden de bloemen gepeld, geknipt en geplakt. De verwachting is dat er ongeveer één miljoen dahlia’s op de wagens worden verwerkt.

Het resultaat is dinsdagavond 5 augustus voor de bezoekers van het dahliacorso te zien. Acht grote corsowagens, twee kleine wagens, zes jeugdwagens en vijf creaties van campinggasten zorgen voor een feeëriek schouwspel. De laatste jaren zijn de corsowagens uitgebreid met beeld en geluid, dat wil zeggen dat er figuranten op en om de wagen een rol spelen en dat het thema doorgaans door passende muziek wordt ondersteund.

De interactie met het publiek heeft steeds meer inhoud gekregen. Alleen daarom al is dat een bezoek aan het corso meer dan de moeite waard. Vanaf 18.30 uur is er straattheater en entertainment in het dorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.