college helder over discussie muziekkoepel

Ja, de Stichting Muziekkoepel Heino heeft woensdag weldegelijk een nieuwe tekening ingeleverd voor de bouwaanvraag van een nieuwe koepel in de Hof van Rakhorst. En nee, het is nooit de insteek van de stichting én de gemeente Raalte geweest om de Hof van Rakhorst opnieuw in te richten. Dat zijn kort maar krachtig de twee belangrijkste antwoorden van het college op vragen met betrekking tot de discussie over de muziekkoepel in Heino.

De discussie in Heino ontstond nadat bij de bouwaanvraag voor een nieuwe muziekkoepel een tekening zat met daarop grote aanpassingen in de Hof van Rakhorst (in de volksmond ook wel gemeentetuin genoemd). Dit leidde tot meerdere bezwaren. “De architect was ietwat te enthousiast geweest met kleurtjes, waardoor er een verkeerde indruk is gewekt”, zegt wethouder Ben Haarman, die verder benadrukt dat er nooit de intentie is geweest om de Hof van Rakhorst aan te pakken. “De focus ligt in zijn geheel op de koepel.”

In de nieuwe tekening komt de te bouwen muziekkoepel op de plek van de gesloopte versie, waarvan het fundament nog voor de woningen van de Plataan ligt. De Hof van Rakhorst blijft dus volledig buitenschot. Desondanks krijgt men in Heino nog wel langer de tijd om bezwaar te maken tegen de ‘gewijzigde’ bouwaanvraag. “Er wordt ongetwijfeld opnieuw melding van gemaakt op de gemeentepagina”, verzekert woordvoerder Karin Gerner tot slot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.