coby brinkhuis van zuid afrika naar strunk

Ze heeft bij Shell in Amsterdam en Lion in Frankrijk geëxposeerd en ze heeft cursussen in Zuid-Afrika gegeven. En nu laat ze haar kunst in Boerderij Strunk in Raalte zien. We hebben het hier over Coby Brinkhuis. Zij laat haar prachtige quilts van 5 juli tot en met 31 augustus in Boerderij Strunk aan de Deventerstraat 64 in Raalte zien aan iedereen die het maar wil bewonderen.

Wie is Coby Brinkhuis? “In mijn jeugd heb ik altijd op de boerderij gewerkt en in mijn vrije tijd aan handwerken gedaan. In 1962 werd ik lid van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Hier werd ik actief als voorwerkster en leerde allerlei technieken die ik ging toepassen.”

Brinkhuis is actief in een groep die bezig houdt met folklore en oude ambachten. Ze is druk met wolspinnen, kantklossen, merklappen maken, kralen tassen breien en verven met natuurproducten. Verder geeft ze cursussen op het gebied van handwerken, onder andere kantklossen en quilten. “Voor mijn quilts laat ik me inspireren door de kleuren en vormen in de natuur. En ik probeer met een knipoog naar vroeger vernieuwend te werken”, aldus Coby.

Met haar exposities is ze al op veel verschillende plaatsen geweest, bijvoorbeeld Rijswijk, Veenwouden, Amsterdam, Frankrijk en Luxemburg. Nu is haar werk in Raalte te zien. Je kunt in de zomermaanden Strunk bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Coby Brinkhuis zelf: 0572-351596.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.