boertie optiek gooit hoge ogen in heel t land

De reacties na de opening van het vernieuwde pand van Boertie Optiek in Raalte zijn overweldigend. De grote verbouwing aan de Marktstraat 18 duurde beging dit jaar een behoorlijke tijd, maar het resultaat mag er zeer zeker wezen. Het vernieuwde Boertie Optiek, dat dit jaar 75 jaar bestaat, heeft al vele voorbijgangers naar binnen weten te lokken en ook landelijk gezien staat opticien Ewald Diekman inmiddels goed op de kaart.

“Je hoopt erop. Dat de reacties van klanten en van niet-klanten zo positief zijn”, vertelt eigenaar Diekman. “Maar dat de respons zo gigantisch zou zijn had ik vooraf niet gedacht. Men is erg verbaasd dat we zo een dergelijke optiek juist in Raalte hebben weten te realiseren. Door de complete renovatie van ons pand hebben we ook zeker meer klanten gekregen. Nou was het al best druk, maar nu is dat zeker zo. Ik kijk zeer tevreden terug op de verbouwing.”

Hoewel de nieuwe optiek niet speciaal een nieuwe formule of iets dergelijks hanteert, heeft de nieuwe optiek al in meerdere bladen gestaan. “Afgelopen week heb ik denk ik al de zesde fotograaf van één van de vakbladen over de vloer gehad”, zegt Diekman toch wel een beetje trots. “Raalte blijkt duidelijk niet te klein te zijn voor zo’n grote optiek als dat we hier nu hebben. Dat werd vooraf wel een beetje gezegd. Maar de aandacht is enorm, en ook landelijk gezien krijgen we hier toch erg positieve reacties op.”

Boertie Optiek hanteert dus geen unieke formule, maar verschilt toch wel ten opzichte van veel andere optieken en opticiens. Het pand aan de Marktstraat is enorm hoog, en die ruimtelijkheid wordt optimaal benut om de producten goed tot hun recht te laten komen. “Er is door het nieuwe interieur en ruimtelijke opzet een goede mix ontstaan tussen beleving en kwaliteitsuitstraling. Een combinatie tussen oogzorg en commercie. Rust en een heldere presentatie vinden we daarbij erg belangrijk”, besluit Diekman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.