begin volgend jaar kunstgras voor sv raalte

Voetbalvereniging SV Raalte kan begin volgend jaar kunstgras op sportpark De Arkelkuip verwachten, zegt wethouder Ben Haarman. De situatie van de sportvelden van SV Raalte, en dan met name het hoofdveld, is zo ernstig dat de vereniging gebaat is bij een snelle, maar structurele oplossing. Wachten op een gezamenlijk sportpark bij Tijenraan hoort daar niet bij, kunstgras dus wel. Met deze uitspraken reageert de wethouder op een artikel dat wij donderdag plaatsten.

Zo heel vanzelfsprekend was het echter nog lang niet dat de gemeente nu heeft gekozen om over te gaan op de aanleg van kunstgras. Het huidige hoofdveld van Raalte had ook grondig gerenoveerd kunnen worden of zelfs opnieuw kunnen worden aangelegd. “Dat is echter een investering waarbij je geen garantie hebt dat de problemen niet zullen terugkeren”, aldus Haarman. “Met de aanleg van kunstgras heb je die problemen niet, maar de investering is wel groter.”

Niet alleen de slechte toestand van het hoofdveld door de aanwezigheid van graswortelaaltjes vormt aanleiding voor de aanleg van kunstgras, ook het feit dat SV Raalte nu gebruik maakt van trainingsvelden op Ramele is geen ideale situatie. Wanneer er tenminste één kunstgrasveld wordt aangelegd aan de Jan van Arkelstraat kan de trainingscapaciteit van Ramele worden opgevangen. De voetbalclub vertrekt dan ook uit Ramele met de komst van kunstgras.

Doordat er kunstgras wordt aangelegd neemt de gemeente afscheid van SV Raalte als deelnemer aan een gezamenlijk sportpark op de locatie Tijenraan/Drostenkamp. Het kunstgras wordt in feite aangelegd voor een periode van vijftien jaar, maar al eerder moet het gezamenlijke sportpark gerealiseerd worden. Voor SV Raalte duurt dat te lang, zij is gebaat bij een snelle oplossing. Na vijftien jaar kan zij eventueel alsnog toegevoegd worden aan het nieuwe sportpark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.