ans reimert maakt mooiste lente licht foto

De film ‘Het Langste Lente Licht’ is zondag in première gegaan. In twaalf minuten doet de film verslag van Het Langste Lente Licht, waarmee op 21 maart de Sallandse lente begon en daarmee de activiteiten rond het jubilerende Overijssels Kanaal. ‘Als dit kan, dan kan er meer’, waren de slotregels van het Langste Lente Licht-gedicht. Dat bleek maar weer eens tijdens de film. Indrukwekkend om nog eens te zien hoe duizenden vrijwilligers het voor elkaar kregen het jarige kanaal tussen Lemelerveld en Deventer in één groot lentelicht te zetten.

Zondag werden ook de prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd rondom het Langste Lente Licht. Sallandus, de organisatie, had heel Salland gevraagd foto’s van het spektakel te maken. Honderden inzendingen kwamen binnen (die voor een groot deel op staging2.onskanaal.nl te zien zijn). Uiteindelijk heeft de Raad van Toezicht van Sallandus als jury opgetreden. Dat leverde winnaars op in de categorieën ‘vooraf’, ‘tijdens’ en ‘na’ het Langste Lente Licht.

Karin Rass won in de categorie ‘vooraf’ met het aansteken van de fakkels. Ans Reimert won in de categorie ‘tijdens’ met een foto waarin ze naast het Lente Licht ook het weer van die dag en de sfeer van de kanaaloevers wist te vangen. Maria Willems won in de categorie ‘achteraf’. Zij legde een groot feest bij een van de bruggen vast en gaf daarmee goed weer dat er overal die avond gezellig feest gevierd werd.

Op de première kwamen bijna honderd mensen af, maar ook later op de dag werd de film van de nodige oh’s en ah’s voorzien door publiek dat meteen ook een kijkje kwam nemen bij de expositie Muj Kiekn over 150 jaar Overijssels Kanaal.

De expo (op landgoed Groot Zwaaftink tussen Heeten en Raalte) is iedere vrijdag en zondag geopend (10-16 uur). Zo’n duizend bezoekers zijn er al wezen kijken. En gezien de reacties in het gastenboek zijn die allemaal erg enthousiast. Tot half oktober is de film over het Langste Lente Licht te zien tijdens de expo. Daar is hij ook te koop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.