zonnig weekend voor becks wijhe in schleiz

Het team van Becks Motoren Wijhe kijkt uiterst tevreden terug op afgelopen weekend. De formatie van teameigenaar Jan Beck reisde af naar Schleiz in de voormalige DDR voor meerdere wedstrijden. Een prachtige ervaring, maar ook een prachtig weekeinde. Want, in tegenstelling tot eerder dit seizoen, zat het geluk afgelopen weekeinde een keer aan de zijde van het BMW-team. Al direct vanaf het begin verliep alles goed en was het echt genieten voor het team uit Wijhe.

“Jarno Jonker kende de baan nog van vorig jaar, toen hij daar geweldig hard heeft gereden”, blikt teameigenaar Jan Beck terug. “Afgelopen weekend ging het met hem dan ook erg goed. Maar ook met Boy Beck, die voor het eerst op dit circuit reed, verliep alles naar wens. Dat resulteerde voor hem uiteindelijk in een negende plaats tijdens de race. Een keurige prestatie in zijn eerste internationale wedstrijd in een startveld van meer dan dertig deelnemers.”

Jonker was naar Schleiz, iets onder Leipzig, afgereisd om aan twee wedstrijden mee te doen. “Tijdens een korte sprintwedstrijd van acht rondes leek hij lange tijd een podiumplek te kunnen behalen, maar toen een snelle Engelsman voorbijkwam was de vierde plek nog het hoogst haalbare”, aldus Jan Beck. “Een vierde plek is natuurlijk gewoon een prachtig resultaat in zo’n sterk deelnemersveld. We zijn er dan ook erg blij en zeer tevreden mee.”

Zondagmiddag reed Jonker zijn tweede wedstrijd in de IHRO-klasse. “Het was prachtig weer, er waren volle tribunes met erg enthousiast publiek. De wedstrijd ging alleen niet goed, want bij de start kwam Jarno niet weg en lag hij direct op de laatste plaats. Probeer dan nog maar eens op een mooie klassering terecht te komen. Jarno slaagde daar echter wel in. Na een aantal ronden lag hij op de vierde plaats en op die positie werd hij wederom afgevlagd. Een geweldige prestatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.