winst voor patrick schoot na spaanse zege

Gedurende drie weken was Broekland in de ban van de Broeklandse EK pool. Vaak was de pool onderwerp van gesprek. Bij ouderen en jongeren, bij jongens en meisjes, bij Broeklanders en oud-Broeklanders. Van al die mensen zette slechts 5,19 procent haar geld op een eindoverwinning van Spanje. Patrick Schoot hoorde tot die groep en vulde de pool verder ook het beste in. Hij lijkt de terechte winnaar te zijn van de Broeklandse EK pool 2008. Gefeliciteerd!

Ondanks dat Nederland niet in de finale stond was het zondagavond gezellig in Café de Hoppe, de thuisbasis van de Broeklandse EK pool. Iedereen was (natuurlijk) een beetje voor Spanje, want zij speelden tegen de Duitsers. Maar de meest fanatieke supporter van iedereen was Patrick Schoot, die direct na het doelpunt al aan het rekenen sloeg. En terecht, want de 0-1 overwinning voor Spanje was voldoende om Patrick de eindoverwinning – en de prijzenpot van 462 euro – te bezorgen.

En dat moest worden gevierd. Zoals Spanje haar Europese titel vierde, zo vierde Broekland de zege van Patrick Schoot. Direct na het eindsignaal werd de bokaal verhuisd van Luc Alferink naar de woning van ‘Schootje’, zoals Patrick in Broekland liefkozend wordt genoemd. En dat ging natuurlijk op een Broeklandse manier. Vanaf het huis van Luc Alferink werd ‘Schootje’ op de beker naar huis gedragen. Om vervolgens snel terug te keren naar De Hoppe om een rondje in te doen!

Een eervolle vermelding is er natuurlijk ook voor Leon Dijkman. Hoewel hij gokte op een eindoverwinning van Italië behaalde hij op de slotdag wel veel punten. De bonusvragen waren namelijk erg goed ingevuld, dus steeg Dijkman naar een tweede plaats – goed 346,50 euro. Jeroen van Rossum eindigde derde en ging gister met 231 euro naar huis. Natuurlijk moeten we ook de hekkensluiter nog even vermelden: Willy Boksebeld. Het kon niet uitblijven.

En Salland Centraal? Het hele EK waren wij ook een beetje in de ban van de Broeklandse EK pool. Wij speelden mee onder de naam Inter Redactionale en dat ging helemaal niet zo slecht. Hoewel we eigenlijk zomaar wat hebben ingevuld eindigden we, mede door een knappe eindsprint, op een best knappe 43e plek. Dat is net niet op de eerste pagina, dus ons doel hebben we niet gehaald. Toch hebben we de afgelopen periode genoten. Zowel van het EK voetbal als van de Broeklandse pool. Wat ons betreft in 2010 weer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.