winst raalter rhonradgroep in den helder

Zaterdag deden er maar liefst 140 turnsters uit heel Nederland mee aan het kampioenschap, een absoluut record. Raalte was met een grote groep aanwezig. Onder leiding van Therese Verdoorn, Eline te Wierik, Merijn Marselis en Anne Kruiper reisden achttien turnsters en vijftien supporters naar Den Helder.

Alle turnniveaus waren afgelopen weekeinde vertegenwoordigd, van de Nederlandse top tot en met de startende talenten en recreanten. “Deze wedstrijd was ideaal om nieuwe elementen in de oefeningen uit te proberen en je op een hoger niveau in te schrijven om te kijken wat haalbaar is”, vertelt begeleidster Therese Verdoorn. Het puntentotaal van de verplichte en de vrije oefening bepaalde de einduitslag en wederom stond SV Raalte vaak op het podium.

“Wegens de risicovolle elementen die de oefeningen uitdagend maakte, ging niet alles foutloos. En soms waren de oefeningen ook gewoon nog net niet stabiel genoeg”, vervolgt Verdoorn. “Toch konden de turnsters vol tevreden huiswaarts keren. Ook de nieuwe talenten van Raalte deden het erg goed en stonden vol trots op het erepodium.”

Hanneke Vledder, net een paar maanden lid, kreeg goud in de categorie L4. Mirjam Heinen nam de gouden medaille mee in de L5, terwijl de kleine en strijdvolle Merel Peeters het podium mocht betreden voor de bronzen medaille. In de L6 won Helma Roescher en Alyssa van der Zon werd tweede. In de hoge categorie L8 turnde Anne Kruiper zeer stabiel en werd derde. Wiljanne Regeling, Kimberly Holterman, Romy Wichink-Kruit, Esther Heinen en Eline te Wierik werden allen net vierde.

“Het was een zeer geslaagde en ontspannen wedstrijd, waarbij de onderlinge band tussen de verschillende verenigingen weer eens werd gesterkt. Met zo’n wedstrijd weet iedereen ook weer direct waarom deze sport zo geliefd is”, aldus Verdoorn. De rhönradgroep zal volgend jaar uitbreiden met een dinsdaggroep in de Berkte in Raalte Noord. Voor meer informatie kun je terecht bij tverdoorn@home.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.