Home / archiefcentraal / wegener redacties zijn mecom meer dan zat

wegener redacties zijn mecom meer dan zat

De journalistieke leiding van alle zeven kranten van Wegener, waaronder de Stentor, heeft een brandbrief gestuurd naar Mecom. De Britse investeringsmaatschappij is sinds vorig jaar eigenaar van Wegener en past rigoureuze reorganisaties toe op de redacties, en dat gaat gepaard met het verlies van vele banen. Volgens de hoofdredacteuren, redactieraden en redactiecommissies kijkt het bedrijf nu alleen nog maar de aandeelhouders, en dus naar geld.

In een overleg tussen het College van Wegener-hoofdredacteuren (CWH), de redactieraden en redactiecommissies van de kranten zijn de zorgen over de journalistieke kwaliteit, werkdruk en aanhoudende bezuinigingen bij Wegener met elkaar gedeeld. “Alle partijen zijn van mening dat niet alleen het belang van de aandeelhouders de toekomst van Wegener kan bepalen”, zo luidt de officiële verklaring. “Het belang van de lezers, de regio, de werknemers en de kranten als cultuurgoed komt steeds meer in de knel.”

De woede richt zich met name tot Mecom-topman David Montgomery. Hij hanteert, ook bij zijn andere kranten, een strategie van hoge rendementseisen, afslanken van de bedrijven en het vermengen van redactie en commercie. Het is de journalisten een doorn in het oog en zij zijn de bezuinigingen zat, en vrezen voor het verlies van meer banen. De redacties zijn bang dat er nog meer banen sneuvelen. Volgens Wegener wordt het op deze manier steeds lastiger om een kwalitatief goede krant te maken.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.