wanneer was die actie tegen fietsdiefstal

Commentaar – “Herinnert u zich deze nog?” Zo begon op Radio Veronica steevast een plaatje uit de oude doos. En inderdaad, meestal herinnerden we ons dat plaatje dan nog wel. Met veel campagnes is dat heel anders. Herinner je je bijvoorbeeld de actie van de overheid nog dat we fietsendiefstal tegen moeten gaan? Even denken wanneer dat ook al weer was? Anderhalve week geleden… En nu al weer vergeten.

Want zo gaan die dingen. Het mag wat kosten dus smijten ze er een boel geld tegenaan. Even een korte maar hevige media-explosie en daarna gaat iedereen weer gewoon zijn gangetje.

“Een fiets moet twee sloten hebben”, adviseert de minister in NRC Handelsblad. En als die krant het zegt, dan ís het zo. Op Radio 1 hoorden we er ook iets over. Salland Centraal nam even een kijkje op het station in Heino en zag dat het beter kon. En weg was de golf voor aandacht. Weg was het dure geld voor een PR-bedrijf. Horen we niets meer van terug.

Wat is het ook voor onzin, mensen op te roepen beter op hun fiets te passen? Weten we toch allemaal al lang? Die het nú niet doet, doet het straks ook niet. Een slot meer of minder, een beetje dief laat zich daardoor niet remmen. Het is allemaal een beetje het paard achter de wagen spannen. Pantser je fiets niet, maar zorg dat de groep mensen die een fiets overwegen te stelen kleiner wordt. Dát werkt pas.

Scheidend voorzitter Hans van Duijn van de politievakbond had de oplossing: Maak drugs even legaal als alcohol en je bent gelijk een hoop criminelen kwijt.

logo

In het commentaar geeft Salland Centraal, iedere zondag om 11.30 uur, een visie op actuele zaken. We nodigen je uit te reageren op die visie, die overigens niet altijd redactiebreed unaniem wordt ondersteund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.