Home / archiefcentraal / voetbalclubs smeken om kunstgrasvelden

voetbalclubs smeken om kunstgrasvelden

Jan Regelink, bestuurslid van SV Heeten, heeft donderdag in het Raalter gemeentehuis namens alle voetbalclubs in de gemeente een pleidooi gehouden voor kunstgras. Volgens de Heetenaar willen de acht vereniging binnen vijf jaar allemaal een eigen kunstgrasveld. En Rohda Raalte twee. Dat komt neer op in totaal negen kunstgrasvelden.

Regelink deed zijn woordje in de raad, voorafgaand aan de behandeling van de perspectiefnota 2009-2012. In die nota staat dat het college van burgemeester en wethouders tenminste vier kunstgrasvelden wil aanschaffen. Daarbij wordt uitgegaan van een aanschafprijs van 350.000 euro per veld. Dit betekent een investering van 1,4 miljoen euro. En er wordt vanuit gegaan dat de onderhoudskosten van een kunstgrasveld in dezelfde orde van grote liggen als van een natuurgrasveld.

De VVD-fractie is van mening dat de vier kunstgrasvelden die nu voorgesteld worden, dat die gezien moeten worden als een minimum. Als een begin. “Het college moet mikken op méér velden, door slim aan te besteden met eventueel extra geld”, aldus fractievoorzitter Ben Nijboer.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.