vier opties voor deel 2 brede school heino

In opdracht van de raad heeft het Raalter college gezocht naar geschikte locaties in Heino waar ‘deel 2’ van de brede school gerealiseerd kan worden, naast de al goedgekeurde locatie Hoogerheyne (deel 1). Op basis van gesprekken met onder andere de brede schoolparticipanten (KOOS, SCOS, De Mare en Peuterspeelzaal Raalte) zijn er vier opties uit de bus gerold, om te onderzoeken op haalbaarheid (zie ook het kaartje hiernaast).

Hoogerheyne + locatie Springplank (SP)

Hoogerheyne + locatie De Haere (DH)

Hoogerheyne + locatie De Dolfijn aan de Canadastraat (CS)

Hoogerheyne + locatie Brinkweg in de bocht (BW)

De gemeente onderzoekt de bovenstaande opties op een aantal aspecten: Op de ruimtelijke inpasbaarheid, de verkeerskundige effecten, op verkeersveiligheid en op de ruimte voor het parkeren. Daarnaast worden ook de financiële en planningsconsequenties in beeld gebracht. Op die manier kan de raad een integrale afweging maken: De totale brede school op de locatie Hoogerheyne, dan wel de brede school gesplitst over twee locaties. Vanwege de passende bestemmingsplandoeleinden en de nabijheid van de sporthal blijft de locatie Hoogerheyne altijd één van de twee locaties.

De gemeente Raalte wil ook graag de inwoners van Heino op de hoogte houden van de ontwikkelingen over de brede school en hun reactie horen. De te onderzoeken locaties liggen verspreid door Heino heen en zijn dus voor een groot gedeelte van Heino relevant. Om iedereen over de ontwikkelingen te informeren, organiseert de gemeente een informatieavond op donderdag 11 september 2008, in Zaal Oortwijn in Heino. Eind augustus volgt meer informatie over de invulling en tijdstip van de informatiebijeenkomst.

De gemeente verricht de studie naar de alternatieven in de zomermaanden. De resultaten hiervan bespreekt de gemeente begin september met de brede schoolparticipanten en ook met de inwoners van Heino via de eerder genoemde informatieavond. Na de informatieavond gaat de gemeente met de reacties van de participanten en de inwoners aan de slag en wordt het onderzoek afgerond. Vervolgens worden de definitieve resultaten van de alternatievenstudie voorgelegd aan de gemeenteraad, begeleid met een voorstel over de keuze voor de locatie van de brede school.

Dit voorstel presenteert het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad in de raadspleinsessie op 3 of 4 november. De raadspleinsessie is openbaar en tijdens deze sessie is het voor belangstellenden mogelijk om in te spreken en vragen te stellen. Op 27 november 2008 behandelt de gemeenteraad het voorstel over de alternatieve locaties en valt er een besluit over de locatie van de brede school Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.