ventus lost auping af als titelhouder lwt

Voor alle voetballers uit Raalte zit het seizoen er nu dan echt op. Al jaren wordt er na afloop van het reguliere veldcompetities een zaaltoernooi gehouden in Sporthal Tijenraan. In de volksmond wordt dit het ‘Leo Weghorst Toernooi’ genoemd, temeer omdat Leo bedenker en oorspronkelijk organisator is. Inmiddels begeeft hij zich zelf steeds meer op de achtergrond, terwijl het toernooi steeds officiëler, grootser en kwalitatief beter wordt.

Wie het toernooi een beetje kent, weet dat er jaarlijks wordt gestreden in twee poules van zes teams. De drie beste teams kwalificeren zich voor de winnaarspoule, de overige teams mogen nog meedoen in de verliezerspoule. Ieder jaar komen dezelfde teams bovendrijven als kanshebber, zijn weer dezelfde teams kansloos en wisselen ook dezelfde teams elkaar af in winnaars- en verliezerspoule. Maar altijd was het team van Auping na twintig wedstrijdjes de beste.

Geheel volgens traditie wordt de finaledag van het jaarlijkse Leo Weghorst Toernooi gehouden op de dag dat de finale van een WK of EK voetbal gehouden wordt. Sporthal Tijenraan stond zondag dus volledig in het teken van het voetbal. Dat Nederland zich niet wist te kwalificeren voor de finale was voor de deelnemers geen probleem, zij vermaakten zich met opzwepende muziek, lekkere hapjes en alcoholische versnaperingen. Nadat er eerst gesport was uiteraard.

En hoewel de sfeer onderling altijd buitengewoon vriendelijk is, worden de wedstrijden wel op het scherpst van de snede afgewerkt. Soms wat onsportief. Dat zorgt voor blije gezichten, maar ook voor teleurstellingen. Dit jaar was die teleurstelling er onder andere bij Auping, want zij wist de titel niet voor de vierde keer in successie op te eisen. Het team van Ventus bleek dit jaar te sterk voor de concurrentie, kort gevolgd door Terrasvogels.

Dat winstpartijen gepaard gaan met onsportief gedrag werd ook goed duidelijk. Terrasvogels eindigde in het klassement voor de sportiviteitsbeker onderaan, vlak onder Bumac/Inmind. Maar ook Ventus, Auping, Zwakenberg en FC Albert – uit de winnaarspoule – behaalden weinig punten. Bacon & Beans en Faces kwamen als sportiefste ploegen uit de bus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.