veiling hollandse nieuwe ten bate van cult

Raalte staat op vrijdagavond 6 juni in het teken van het tweede ‘Haringuitje’ als introductie op ‘Goede Maatjes met Raalte’. Op het terras van Hotel de Zwaan in Raalte wordt niet het eerste, maar het tweede haringvaatje aangeboden. In deze tweede editie van het ‘Haringuitje’, ook wel Maatjesdag genoemd, komt de opbrengst van de veiling ten goede aan Cult.

Aan de haringvisserij gaat een lange geschiedenis vooraf, maar de feestelijkheden zijn nog niet zo heel oud. Sinds 1947 heeft de welbekende ‘Vlaggetjesdag’ pas een officiële betekenis gekregen. Sinds vorig jaar schenkt de Stichting Horeca Actief ook in Salland aandacht aan de haringvangst. Ieder jaar wordt niet aan de kust, maar in Raalte, het tweede haringvaatje aangeboden. De opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.

In 2007 bracht de veiling van het tweede vaatje ‘Hollandse Nieuwe’ 10.000 euro op voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. In een gezellige entourage bij Hotel de Zwaan in Raalte wist veilingmeester Richard Essink, onder toeziend oog van notaris Mark Oors, de prijs van het tweede vaatje flink op te krikken. Het eerste vaatje wordt traditiegetrouw in Scheveningen geveild. Deze bracht dit jaar maar liefst 55.000 euro op.

De Stichting Horeca Actief, organisator van Maatjesdag 2008, heeft dit jaar Cult als haar goede doel geselecteerd. De organisatie van Cult wil graag andere kunstminnaars en overige belangstellenden laten kennismaken met kunst en cultuur. Cult is dit jaar voor de vijfde maal georganiseerd in Raalte en moet, onder andere door de veiling van het tweede haringvaatje, een goed vervolg krijgen. De veiling van het vaatje ‘Hollandse Nieuwe’ start vrijdag rond 20.00 uur.

Op zaterdag 7 juni, wanneer in Scheveningen ‘Vlaggetjesdag’ gevierd wordt, staat Raalte in het teken van ‘Goede Maatjes met Raalte’. Dat is een initiatief van het Raalter Ondernemers Verbond (ROV), jaarlijks georganiseerd door Peter Walter. Bij Hotel de Zwaan, op De Plas en op de Grote Markt zullen podia te vinden zijn waar verschillende zeemanskoren luidkeels hun optredens verzorgen. Het evenement is één grote ode aan de zee en alles dat aan zeevruchten wordt voortgebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.