van oranjekoorts naar stoppelhaenekoorts

Momenteel is heel Nederland in de ban van Oranje op het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. Er heerst een soort van Oranjekoorts. Maar na het EK zal dat weer wegebben. In Raalte komt er de Stöppelhaenekoorts voor in de plaats.

Het wordt dan tijd voor de bewoners van Raalte om na te denken over hoe de straten en gevels in het dorp aangekleed moeten worden voor het oogstfeest. Dit is een oude traditie en die wordt nog altijd voortgezet. Hierbij staat het wedstrijdelement nooit voorop.

Gerard Oosterlaar is bewoner van de Ekster in Raalte Noord en besloot vorig jaar voor het eerst mee te doen. “Het valt qua werkzaamheden best wel mee. Je bedenkt wat leuks en je werkt het uit. Het belangrijkste is de gezelligheid. In twee avonden hebben we de boel versierd en daarna hebben we een biertje gedronken.” Voor al zijn inzet en enthousiasme ontving de Ekster de aanmoedigingsprijs, die in dank werd aanvaard door de bewoners.

Diegene die ook de straat wil versieren of iets anders wil doen voor het dorpsfeest kan op de website staging2.stoppelhaene.nl kijken. Daar staan enkele contactpersonen op die je kunnen helpen. Aanmelden voor de wedstrijd kan bij Cees Bouman: 06-51413926.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.