uitbundig jubileumfeest heideparkschool

De feestweek op basisschool Heidepark in Lemelerveld – naar aanleiding van het 125-jarig bestaan – is grandioos verlopen. Op maandag 9 juni startten de festiviteiten met een gezamenlijk ontbijt op school. Zaterdag 14 juni stond de laatste activiteit op het programma: Een grootste reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten van de basisschool, die ’s avonds spetterend werd afgesloten met een knalfeest in Zaal Reimink.

De hele week stond eigenlijk in het teken van een speciaal circusproject. Alle kinderen (ruim 200) van de basisschool werden opgeleid tot circusartiest. Daarvoor was een circusbedrijf ingehuurd dat gespecialiseerd is om kinderen om te turnen tot ware artiesten. Dat gebeurde op dinsdag, woensdag en donderdag in de sporthal. Op de laatste dag werden de puntjes op de i gezet en kregen de leerlingen les in het presenteren van hun onderdeel van het programma.

En dat beloofde heel wat. Van Charlie Chaplin tot ballopen en van een tijgerdans tot gegoochel met Chinese borden. Schitterende kostuums, hoeden en imitaties van circusdieren maakten het spektakel compleet. De voorstelling van het geheel was op donderdagavond in de sporthal met een echte piste, een kleurrijke verlichting en de bijna rasechte circusmensen boeide. Een sprankelend circus gepresenteerd door artiesten van de Heideparkschool. En dat vormde een spectaculaire bijdrage in viering van het jubileum.

Vrijdagmiddag is de fototentoonstelling over 125 jaar Heideparkschool in ’t Hofje van Buisman aan de Kerkstraat in Lemelerveld door directeur Jan Pap geopend. De tentoonstelling is ingericht door de reüniecommissie en laat niet alleen foto’s zien van de geschiedenis van de school , maar ook werkstukjes van vroeger, rapporten en oude schoolplaten. De oudste foto’s dateren uit 1885 en 1888 en daarvan zijn nog opvallend veel namen bekend gebleven.

De grandioze feestavond op zaterdag vormde het slotstuk van de festiviteiten rond de viering van het jubileum. Nadat vele oud leerlingen en oud leerkrachten elkaar ’s middags al weer na lange tijd terug hadden gezien, vierden zij ’s avonds groot feest onder muzikale begeleiding van DJ Marcel. En om het geheel financieel binnen de perken te houden werd een loterij gehouden, waarvan de prijzen beschikbaar werden gesteld door Lemelerveldse ondernemers. Rond de klok van één werd het feest afgesloten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.