uit angst voor diefstal het brons naar binnen

Bronzen beelden zijn in trek. En helaas niet alleen bij bewonderaars, ook bij dieven. De afgelopen jaren zijn er al meerdere diefstallen geweest van bronzen beelden. De bekendste is die van ‘de denker’ van Rodin, vorig jaar. Kasteel Nijenhuis, gelegen tussen Heino en Wijhe, neemt het zekere voor het onzekere en heeft de bronzen beelden binnen gezet. Voorheen stonden ze in de tuin.

“Dit is inderdaad uit angst voor diefstal”, vertelt een medewerker van het museum. “Ze zijn populair onder het dievengilde en wij willen geen risico nemen.” En wie even op Google kijkt kan niet anders zeggen dan dat het een verstandige keuze is. Want er is de afgelopen jaren flink wat gestolen, getuige de vele links die je krijgt. Zo werd Sittard zelfs geteisterd door een hele reeks aan bronsdiefstallen. De dieven verkopen de beelden meestal door of smelten ze om. De schade die met de diefstallen is gemoeid loopt al snel in de miljoenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.