top djs kraak en smaak naar stoppelhaene

Nadat eerder al de komst van Leaf, Nick & Simon en Bløf werd aangekondigd, is nu ook de komst van de beste DJ-formatie van Nederland 2007 naar Stöppelhaene een feit. Met het aantrekken van Kraak & Smaak, dat onder andere muziek heeft geleverd voor de Amerikaanse serie CSI, heeft Stöppelhaene donderdagavond 28 augustus één van de hottest live-acts in dancemuziek ter wereld. En Stöppelhaene had natuurlijk al een topprogramma.

Kraak & Smaak is een DJ- en producerstrio uit Leiden dat bestaat uit Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug. Zelf omschrijven ze hun opzwepende mix van elektronische funk, samples en breakbeats als ‘future funk’. Hoewel deze formatie in 2006 begon als studioproject, werd de liveband aangevuld met Ro Krom, Rose Stigter en Marc Baronner. Samen met keyboards, FX en percussie, speelt de band een geweldige partij funk. In april verscheen hun derde album ‘Plastic People’, met daarop het nummer ‘Squeeze Me’ dat veelvuldig te horen was op de radio.

Het debuutalbum uit 2005 werd zowel in binnen- als buitenland zeer positief ontvangen. Het swingende, uptempo geluid met soul-, jazz-, en vooral funkinvloeden viel in de smaak. In één klap stond Kraak & Smaak op de muziekkaart. In 2006 volgde een dubbelalbum met remixes. Diverse nummers van onder andere Jamiroquai, Mark Rae en Skeewiff werden voorzien van eigen sound. Een geluid dat ook wel onder de breakbeat geschaard wordt. Kraak & Smaak is sindsdien ook een breakbeat-formatie.

Ook in het buitenland gaat het meer dan goed met Crack & Smack. De single Squeeze Me stond in april in de top 10 I-tunes dance charts in de VS, Canada en Japan. Het trio staat deze zomer onder andere op het Glastonbury Festival in Engeland en op het Hongaarse Sziget Festival in Boedapest. Dat in dat zeer indrukwekkende rijtje ook Stöppelhaene in Raalte staat, is voor de organisatoren het beste bewijs dat de enkele jaren geleden gemaakte keuze voor muzikale topkwaliteit een succes is.

De voorverkoop via Annie Schulten en staging2.stoppelhaene.nl loopt inmiddels als een trein. De verwachting is dat op de avond zelf, net als afgelopen jaren, het bordje uitverkocht opgehangen moet worden op het Stöppelveld, dat met drie podia weer het muzikale hart van Stöppelhaene 2008 vormt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.