tim ellenbroek in solar team twente 2009

Raaltenaar Tim Ellenbroek is opgenomen in het Solar Team Twente 2009. Het team, dat bestaat uit vier Saxion-studenten en tien UT-studenten, zal in het najaar van 2009 aan de start verschijnen van de World Solar Challenge in Australië met een nieuw te ontwikkelen, innovatieve zonneauto.

De World Solar Challenge is een wedstrijd van Noord naar Zuid-Australië voor auto’s die uitsluitend rijden op zonne-energie. De race legt een basis voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Afgelopen jaar deden meer dan veertig teams uit 21 verschillende landen mee aan de race. Het wedstrijdelement is belangrijk, maar zeker ook de innovatieve concepten van de zonneauto’s.

Het Solar Team Twente eindigde in 2007 met de ‘TwenteOne’ op de zesde plaats. Het team bestond dat jaar voor het eerst uit studenten van Saxion Hogescholen en de Universiteit Twente, die ook als sponsoren optreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.