theaterstuk held van haarle groot succes

De theatervoorstelling ‘De held van Haarle’ is afgelopen weekend een groot succes gebleken. Het was zaterdag de eerste keer dat er, onder grote publieke belangstelling, een openluchtspel werd opgevoerd in het kerkdorp. Het weiland nabij informatieschuur De Pas paste perfect bij het speciaal geschreven theaterstuk. De afgeladen tribune zorgde voor de slagroom op de taart, aangezien de toeschouwers ook zonder problemen de regen trotseerden.

Het verhaal speelde zich af rond de marke Haarle in het jaar 1625. De herberg De Pas speelde een belangrijke rol in het theaterstuk. Deze herberg stond op de plaats waar zich nu de informatieschuur bevindt. Met de Sallandse Heuvelrug als achtergrond en gestoken in prachtige kostuums, namen de spelers het publiek mee naar het verre verleden, toen de boeren in de marke Haarle hun uiterste best moesten doen om het hoofd boven water te houden.

Het verhaal over de problemen in de marke Haarle die de ondergang dreigden te worden voor boer Koehuis, is bedacht door André Bank, die het zo authentiek mogelijk maakte. De spannende strijd tussen de boeren uit Haarle en het aangrenzende Hellendoorn kreeg uiteindelijk een verrassende wending, welke door de aanwezige toeschouwers zeer werd gewaardeerd en met meerdere oe’s en a’s werd ontvangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.