stormloop op producten van heppie znek

Het winkeltje dat leerlingen uit klas 2B3C van het Carmel College Salland deze week runnen is een groot succes. Vanuit het vak economie nemen acht vmbo-leerlingen de verkoop van etenswaren in de pauzes voor hun rekening. Dat het winkeltje goed loopt blijkt wel uit de overweldigende reacties van de medeleerlingen. Iedere pauze is er opnieuw sprake van een ware stormloop richting de tijdelijke winkel.

Naast het vaste assortiment wordt er iedere dag een speciale aanbieding verkocht in het kraampje. Deze aanbieding is door de leerlingen zelf gemaakt. Maandag gingen de bekertjes vlaflip grif van de hand en dinsdag waren de broodjes gezond niet aan te slepen. Halverwege de pauze klonk dan ook alleen nog maar ‘helaas uitverkocht’. Woensdag was het wederom een drukke dag toen de leerlingen met loempia’s adverteerden. Donderdag staat de fruitcocktail nog op het programma en vrijdag de milkshake.

De leerlingen die dit winkelproject runnen zijn verantwoordelijk voor de gehele gang van zaken zoals inkoop, klaarmaken van producten, reclame en het kasboek. Op het einde van de week wordt de balans opgemaakt en zal bekend worden of er ook winst is gemaakt. Als dat zo is, en daar ziet het er op het moment nog wel naar uit, dan mogen de leerlingen dit besteden tijdens hun jaarlijkse uitstapje met de klas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.