stijgende verkoopcijfers scooter in salland

Het zonnetje schijnt en hups, de verkoop van scooters stijgt. Vooral de snorfiets waarvoor je geen helm nodig hebt doet het goed. Waait de wind lekker om je hoofd. Cijfers? In mei werden 7.500 scooters verkocht. Vorig jaar mei was dat 4.750, het jaar daarvoor nog 4.350. In mei 2005 waren het er 2.350. Landelijke cijfers. Kruiper Tweewielers in Raalte ziet de stijging ook in Salland. Carolien Kruiper: “Door de hogere benzineprijzen zoeken steeds meer mensen een alternatief.”

Die scooters zijn inderdaad lekker zuinig. Ze lopen één op dertig of zelfs één op veertig. Ligt er ook een beetje aan wie er achter het stuur zit en hoe stoer die wil zijn. Maar smerige dingen zijn het wel. Ze stoten meer fijnstof uit dan een vrachtwagen. Het zou daarom mooi zijn als mensen een e-scooter kopen. Die loopt op elektriciteit en heeft een bereik van zeventig kilometer per keer, maar opladen duurt vier uur. Doen die het in Salland ook goed?

Rudie Assink van Profile de Fietsspecialist: “De verkoop van elektrische scooters krijgt steeds meer marktaandeel omdat veel mensen niet gediend zijn van het lawaai en de stank van de benzinemotor. Azië loopt wat dat betreft voorop, daar zijn steden waar het lawaai en de stank grotendeels verdwenen zijn, omdat er voornamelijk elektrische scooters voorbij zoemen.”

Nog even wat landelijke gegevens. In Trouw lezen we dat een verkoper van scooters in de Amsterdamse volksbuurt de Pijp denkt dat Holleeder ook wel eens met de stijgende omzet te maken kan hebben. Die rijdt op tv-beelden al jaren op een scootertje weg als er weer nieuws over hem is. De Wall Street Journal denkt dat de verkoop in de autogekke VS stijgt door de brandstofprijzen. Bij de RAI denken ze dat het Nederlandse succes te maken heeft met files naar en vastlopend verkeer ín de stad, waar je dan ook nog eens duur moet betalen voor parkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.