speciale rhonradtraining heinose leerlingen

Zo’n 150 kinderen van drie scholen uit Heino krijgen donderdag 19 juni een wel heel bijzondere gymles. Een deel van de rhönradafdeling van SV Raalte zal ’s ochtends vroeg naar sporthal Hoogerheyne komen om leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Gouden Emmer, de Springplank en de Dolfijn te laten rollen in de grote hoepels. Hiermee hoopt zij de Heinose kinderen op een enthousiaste manier kennis te laten maken met rhönradturnen.

Merijn Marselis, zelf rhönradturnster en assistent bij SV Raalte, is initiator van de speciale gymochtend. Merijn is leerkracht op één van de basisscholen en haar kinderen hebben al vaak gevraagd of zij ook niet eens in de hoepel mogen turnen. Die kans wordt hen nu geboden, want Merijn gaat iedere groep vijftig minuten lesgeven. Dat doet zij samen met rhönradturnsters Eline te Wierik, Rianne Verschuur, Anne Kruiper en Romy Wichink Kruit.

De Gouden Emmer krijgt donderdag van 08.45 tot 10.25 uur les in deze speciale tak van sport. Eerst krijgt groep 8 een training van vijftig minuten, daarna is het de beurt aan groep 7. Leerlingen van de Springplank zijn aan de beurt van 10.25 tot 11.55 uur. Ook dan mag eerst groep 8 proberen, voordat groep 7 de hoepel in gaat. Na een middagpauze sluiten de leerlingen van de Dolfijn af van 13.10 tot 14.50 uur. Ook hier begint groep 8 als eerste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.