slagboom t schip draait straks overuren

Mensen die in de tweede fase van het centrumplan in Raalte komen te wonen krijgen de mogelijkheid een vaste plaats in de parkeerkelder van ’t Schip te huren. De gemeente Raalte gaat 29 parkeerplaatsen reserveren als privé-plek, bedoeld voor mensen die niet kunnen beschikken over een parkeerplaats op eigen terrein. De kosten voor de 29 aan te brengen parkeerbeugels bedragen 14.500 euro en worden gedekt door de opbrengsten uit parkeergelden.

In de overeenkomst met de projectontwikkelaar is opgenomen dat zij verplicht is parkeerplaatsen in te kopen tegen een vast bedrag van 3.938 euro per parkeervak, indien zij niet in staat is om voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners te realiseren op eigen terrein. In de tweede fase van het centrumplan in Raalte is dat het geval. Bewoners betalen voor de parkeerplek een huurprijs van 413 euro per jaar, of een vast bedrag van 3.964 euro voor een periode van vijftien jaar.

De realisatie van de parkeerbeugels gaat gepaard met het aanpassen van de soft- en hardware van het betaalsysteem in de parkeerkelder. Dat systeem is inmiddels enige jaren oud en nodig aan vervanging toe. Er wordt ook een extra betaalautomaat aangeschaft, te gebruiken bij een tweede in- en uitgang voor voetgangers aan de zijde van de Waag waar de nieuwe woningen worden gerealiseerd. Hier is een investering van 73.000 euro voor nodig, bovenop de 14.500 euro voor de 29 parkeerbeugels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.