silhouetten van doedens flink eind op weg

Landschapsarchitect Publiek verzet de silhouetten die allen een spreuk over de tijd in zich hebben.

Het gaat Doedens (oud-Heetenaar) niet in eerste instantie om de kunst, zijn performance is er meer op gericht dat mensen meedoen in het kunstobject. Als landschapsarchitect zoekt hij steeds naar die participatie. Toen de Sallandse lente begon was dat ook te merken aan het Langste Lente Licht, de start van het jubileumjaar rond het Overijssels Kanaal. Doedens was daar nauw bij betrokken. Niet het beeld van al die fakkels en lampionnen was doel, maar de totstandkoming ervan en daardoor de betrokkenheid van de meer dan duizend vrijwilligers.

Op Oerol gaat het dezer dagen ook op die manier. Publiek gaat met de silhouetten aan de wandel tot ze zondag op West Terschelling zijn. Wie niet naar Oerol kan of kon, geen nood: De silhouetten komen ook naar Salland. Want op 7 september, de dag dat het Overijssels Kanaal tussen Lemelerveld en Deventer precies 150 jaar geleden werd geopend, zijn ze ook bij landgoed Groot Zwaaftink in Heeten te bewonderen. Op die dag wordt daar de Sallandse Natuurfair gehouden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.